KORONA JELKA U VRANJU: Dekoracija simbolično prikazuje godinu za nama

J. S.

22. 12. 2021. u 13:36

KREATIVNI Vranjanac Dragan Jovanović, vlasnik najpoznatije antikvarnice na jugu Srbije, svake godine obraduje svoje ukućane, prijatelje i poznanike neobičnom novogodišnjom jelkom.

КОРОНА ЈЕЛКА У ВРАЊУ: Декорација симболично приказује годину за нама

Foto : J.S.

Ove godine sasvim simbolično u njegovom dvorištu osvanula je jelka čiji ukrasi simbolično prikazuju kako je prošla godina za nama. U pitanju je, kako kaže, "korona jelka".

- Jelka je kupljena i zasađena 1992. godine, za prvu Novu godinu mog sina. Ove godine stvarnost ne možemo ignorisati, pa sam jelku dva dana "ukrašavao" rukavicama, maskama, kutijama od lekova, čuvenim "razgrabljenim" toalet papirom - priča Dragan.

On dodaje da želi na ovaj način simbolično da stavi tačku na pandemiju i da rekviziti koji su se našli u ulozi ukrasa budu zaboravljeni u svakodnevnom životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)