OBUČILI 40 VARILACA: U Požarevcu završen projekat za radno angažovanje mladih iz teže zapošljivih grupa

D. NOVKOVIĆ

22. 12. 2021. u 08:25

ZAVRŠENA je obuka koja je u Požarevcu osmišljena zarad osposobljavanja za varioce 40 mladih u okviru projekta "Integrativni pristup osposobljavanju mladih iz osetljivih grupa za produktivan život u socijalnoj zajednici", koji je - u partnerstvu sa institutom "Goša" iz Smederevske Palanke - realizovalo udruženje građana "Šansa".

ОБУЧИЛИ 40 ВАРИЛАЦА: У Пожаревцу завршен пројекат за радно ангажовање младих из теже запошљивих група

Foto GU u Požarevcu

Pomenuti projekat je odobren po javnom konkursu za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

- Projektne aktivnosti čija vrednost premašuje 9,5 miliona dinara trajale su bezmalo pola godine. Za to vreme, kandidati su, podeljeni u dve grupe od po 20 polaznika, unapredili veštine i znanja, pa su danas ponosni vlasnici sertifikata za zavarivače - istakao je tokom prigodne svečanosti gradonačelnik Saša Pavlović.

Prvi čovek Požarevca je istakao i da su polaznici obuke mladi iz osetljivih grupa, kojima će dobijeni sertifikat - tim pre što podrazumeva praktična, upotrebljiva znanja koja su priznata i poželjna u čitavom svetu - pomoći da se osamostale i naprave iskorak u svom životu, a biće u prilici i da doprinesu razvoju lokalne zajednice.

PODRŠKA

PROJEKAT koji je uspešno realizovalo udruženje građana "Šansa" - pored stručnog osposobljavanja uz vrhunske stručnjake iz Smederevske Palanke - podrazumeva i praćenje, odnosno svojevrsni monitoring kandidata u periodu od narednih šest meseci. Kako je najavljeno, akcenat će biti na podršci tokom prvih meseci rada, odnosno na zaposlenju i potrazi za boljim uslovima za privređivanje.

MINISTAR

SVEČANOM uručivanju sertifikata u Požarevcu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je posebno bio zadovoljan činjenicom da su neki od polaznika ranijih obuka za ovo deficitarno zanimanje već uspešno zasnovali radni odnos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)