GRAD POMAŽE SUBVENCIJAMA: Ove zime neće biti poskupljenja komunalnih usluga u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

20. 12. 2021. u 11:24

U NAŠEM gradu ove zime sigurno neće biti poskupljenja komunalnih usluga uprkos najavama pojedinih direktora Javnih komunalnih preduzeća da će Gradskoj skupštini, kao osnivaču, uputiti predlog za korekciju cena.

ГРАД ПОМАЖЕ СУБВЕНЦИЈАМА: Ове зиме неће бити поскупљења комуналних услуга у Краљеву

G.Šljivić

Ovo je nedvosmisleno izjavio dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, nakon sednice Gradskog veća na kojoj su razmatrani Programi i planovi poslovanja ovdašnjih Javnih komunalnih preduzeća.

Tom prilikom je direktor JKP „Vodovod“ Aleksandar Protić izvestio Gradsko veće da je ovo preduzeće ostvarilo samo 35 odsto od planirane dobiti, obrazlažući to poremećajem cena na tržištu.

- Zbog toga ćemo uputiti predlog da se izvrši korekcija cene vode – rekao je, pored ostalog, Protić.

Neposredno posle sednice u svojoj izjavi ovdašnjim medijima gradonačelnik Terzić je naglasio da neće biti nikakvog poskupljenja i da će lokalna samouprava pomoći javnim preduzećima da prevaziđu eventualne gubitke nastale zbog poremećaja cena na tržištu.

- Nijedan zahtev za poskupljenje, bilo da je iz „Vodovoda“, „Toplane“ ili „Čistoće“, neće biti usvojen – jasan je prvi čovek grada na Ibru. - Obezbedili smo subvencije za „Toplanu“, 40 miliona dinara za investicije i 15 miliona za tekuće poslovanje, obezbedili smo subvenciju „Vodovodu“ za kupovinu mašine koja im je bila neophodna. Trudićemo se da što je moguće više pomažemo preduzećima kako rast cena različitih proizvoda koji utiče na rast konačnih cena usluga ne bi išao na teret građana. Trudićemo se i da troškove uvećanja „inputa“ snosi lokalna samouprava u onoj meri koliko to grad može da podnese.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!