BUDŽET OPŠTINE ČAJETINA: U kasi četiri milijarde

N. Janković

17. 12. 2021. u 13:19

ODBORNICI Skupštine opštine Čajetina usvojili su budžet za 2022. godinu vredan 3.4 milijarde dinara. Veliki broj investicija sprovodi se i kroz kompenzacije sa investitorima, pa će ova lokalna samouprava na raspolaganju imati blizu četiri milijarde dinara.

БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЧАЈЕТИНА: У каси четири милијарде

Opština Čajetina

- Najznačajnije stavke su nastavak velikih infrastrukturnih radova a 300 miliona dinara je planirano za izgradnju vodovoda sa Sušičkih vrela i za zamenu odnosno izgradnju magistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora. Za izgradnju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina predviđeno je 295 miliona dinara, dodatnih 70 miliona za rekonstrukciju postojećih puteva i ulica – naglasio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine.

Oko 40 miliona namenjeno je za izgradnju javne rasvete, a 102 za proširenje i dogradnju dečjeg vrtića na Zlatiboru, kako bi se ispunile potrebe za polazak dece u ovu ustanovu.

Đurić je naglasio da je ovim budžetom planirana izgradnja dečijih parkova i igrališta, pešačkih i biciklistčkih staza a očekuje se i veliko ulaganje u izgradnju Agrobiznis centra u Krivoj Reci, čime će se zaokružiti započeti proces formiranja tog centra.

- Ove godine nabavljen je veći deo mehanizacije i mašinski prsten a naredne godine je predviđeno proširenje kapaciteta mlekare na 20.000 litara ulaza mleka dnevno, kao i izgradnja pratećih objekata, prvenstveno hladnjače, tako da će do kraja naredne godine taj biznis centar profunkcionisati u pravom smislu te reči – dodao je Đurić.

Budžetom je predviđena realizacija velikog broja manifestacija i socijalnih davanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini