REKORD NOVOSADSKE PREDŠKOLSKE USTANOVE: U vrtićima „Radosnog detinjstva“ više od 17.000 dece a lista čekanja smanjena na 374

Z. GRUMIĆ

16. 12. 2021. u 14:29

TROGODIŠNjI Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u novosadsku Predškolsku ustanovu (PU) „Radosno detinjstvo“, saopšteno je danas u vrtiću „Svitac“ prilikom potpisivanja ugovora između dečakovih roditelja i predstavnika Predškolske ustanove.

РЕКОРД НОВОСАДСКЕ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ: У вртићима „Радосног детињства“ више од 17.000 деце а листа чекања смањена на 374

Grad Novi Sad

Tom činu prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, koja je naglasila da je upisan rekordan broj predškolaca.

- Na današnji dan imamo 17.060 dece upisane u "Radosno detinjstvo" a lista čekanja smanjena je na 374 dece. Srećni smo i ponosni ali nas taj uspeh ujedno i obavezuje da još više radimo – izjavila je ona ističući cilj nadležnih da sledeće godine nema lista čekanja.

- Gradimo tri nova vrtića, na Adicama, u Veterniku i na Sajlovu i zajedno sa vrtićem u Orahovoj ulici, koji već uveliko radi, sigurna sam da ćemo taj cilj ostvariti.

Vučinićeva je dodala da je Novi Sad finansijski stabilna lokalna samouprava i šoručila da će Grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima kao i da boravak u PU „Radosno detinjstvo“ bude besplatan.

- Ponosni smo na ovakve ideje našeg gradonačelnika i radimo na tome da ih na zadovoljsvo Novosađana uspešno realizujemo - izjavila je Dina Vučinić.

Prema rečima direktorice "Radosnog detinjstva" Marijane Popov u 41 od ukupno 73 objekta te ustanove više nema liste čekanja, odnosno upisana su sva deca koja su prijavljena za te vrtiće. Ona je zahvalila Gradu i gradonačelniku Vučeviću koji, kako je istakla, prepoznaje potrebe dece i zaposlenih i što kontinuirano podržava "Radosno detinjstvo".

- Pre godinu dana imali smo upisano 16.079 dece, a na listi čekanja je bilo 1.055 dece. Za samo godinu dana povećali smo broj i upisane dece i vaspitnih grupa sa 684 na 709. Ti konkretni podaci jasan su pokazatelj ostvarenog uspeha – istakla je Marijana Popov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)