PROSEČNA POZITIVNOST DEVET ODSTO: U Kovid ambulanti u poslednje dve nedelje pada broja pregleda

I. M.

15. 12. 2021. u 13:36

PROSEČNE vrednosti procenta pozitivnosti na infekciju virusom korona na području Leskovca su u padu, a kretale su se od 41,8 do devet odsto koliko je registrovano prošle sedmice.

ПРОСЕЧНА ПОЗИТИВНОСТ ДЕВЕТ ОДСТО: У Ковид амбуланти у последње две недеље пада броја прегледа

Foto: I.Mitić

I broj pacijenata na bolničkom lečenju ima silazni trend i on se nastavlja sa oscilacijama na dnevnom nivou, a ukupan pad od polovine oktobra, kada je zabeležen najveći broj hospitalizacija, iznosi 82 odsto. U poslednje dve nedelje pada i broj prvih pregleda u kovid ambulanti.

Iako je epidemiološka situacija znatno bolja u odnosu na vrh poslednjeg talasa zaraze i isti period prošle godine nadležni apeluju na građane da se dosledno pridržavaju predviđenih mera, a one koji to nisu učinili da se vakcinišu.

Na punktu za vakcinaciju u sportskoj dvorani „Partizan“ građanima je na raspolaganju pet vrsta vakcina. Od početka imunizacije tri doze vakcine primilo je skoro 24 odsto, drugom dozom je vakcinisano 47,8, a prvom nešto više od 49,5 odsto stanovništva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)