KORONA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo starac, od novih 16 slučajeva jedno dete

M. BOŠNjAK

13. 12. 2021. u 15:19

U KOVID zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu preminuo je, nažalost, još jedan nevakcinisani pacijent, star 86 godina, tokom minula 24 sata.

КОРОНА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо старац, од нових 16 случајева једно дете

Foto: M.B.

Prema preseku od jutros, u toj „crvenoj“ zonitrenutno je hospitalizovano 19 pacijenata.

- Kod 16 je potvrđen virus korona, triimaju negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata,primljene su dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na virus korona - izjavio jedr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas saopštava, da je tokom tri dana proteklog vikenda – petak, subota i nedelja – registrovano ukupno 16 novih slučajeva zaraze kovidom-19, među njima jedno dete.

- U Kovid ambulanti Doma, u ta tri dana pregledano je 375 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 83 dece, dve osobe su upućene na hospitalizaciju – izvestila je ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 193 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je,prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.618. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.775, od kojih 411 dece.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona