KORONA VIRUS U OPŠTINI NEGOTIN: Za tri dana 34 novoobolela; tri pacijenta preminula

S. M. J.

13. 12. 2021. u 12:56

VIRUS korona je na osnovu laboratorijskih analiza u poslednja tri dana na teritoriji opštine Negotin potvrđen kod 34 osobe, od kojih i kod troje dece od jedne do 14 godina starosti. Od posledica virusne infekcije preminula tri pacijenta.

КОРОНА ВИРУС У ОПШТИНИ НЕГОТИН: За три дана 34 новооболела; три пацијента преминула

Foto: S.M.Jovanović

Od 143 testirane osobe prisustvo virusa korona potvrđeno je kod 34, što je broj aktivno pozitivnih povećalo na 180. Među novoobolelima su 22 osobe ženskog pola, od kojih najmlađa ima godinu dana, a najstarija 85, kao i 12 muškaraca od 12 do 72 godine.

Bitku sa posledicama virusne infekcije izgubila su tri pacijenta. U poslednja tri dana u bolnicu je primljeno osam novoobolelih, a pet je nakon završenog lečenja pušteno kući. Jedan pacijent je upućen na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu. Na odeljenjima u crvenoj zoni negotinske bolnice zbrinuto je 26 bolesnika sa upalom pluća, od kojih je njih 22 na kiseoniku.

U protekla 72 časa u kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja obavljeno je 89 pregleda, od kojih 47 prvih i 42 kontrolna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja