MARIJA IZ ZRENJANINA JE PRIMER ZA SVE: Punih 57 godina volontira u Crvenom Krstu!

B.Grujić

05. 12. 2021. u 12:10

OSAMDESETJEDNOGODIŠNjA Zrenjaninka Marija Nađ, punih 57 godina uspešno radi kao volonter Crvenog krsta i aktivna je u svim akcijama Crvenog krsta u rodnom gradu.

МАРИЈА ИЗ ЗРЕЊАНИНА ЈЕ ПРИМЕР ЗА СВЕ: Пуних 57 година волонтира у Црвеном Крсту!

Foto: Grad Zrenjanin

Povodom Međunarodnog dana volontera, Mariju je, ali i njene, čak i pet puta mlađe kolege volontere, u Gradskoj kući ugostio gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura uz zahvalnost za angažovanje, znanje i energiju koje ulažu u svaku aktivnost Crvenog krsta.

- Divno je biti među ovim mladim i odvažnim ljudima, ja uprkos svojim godinama, nastavljam dalje - naglasila je Marija, uz napomenu da slogan Međunarodnog dana volontera, nezaustavljivi, itekako odgovara zrenjaninskim volonterima, koji su samo tokom 2020. godine, lokalnoj zajednici darovali 25 hiljada volonterskih sati, pružajući usluge najugroženijim, starijim sugrađanima i da je tokom 2021. godine uloženo 45 hiljada sati vrednog volonterskog rada, pre svega na u pružanju podrške zdravstvenom sistemu i organizovanju procesa masovne imunizacije.

- 140 godina postoji Crveni krst u Zrenjaninu, a kao najstarija i najbrojnija volonterska organizacija, sa preko stotinu uvek za akciju spremnih volontera, zaslužuju divljenje i iskrene čestitke - istakao je gradonačelnik Salapura, uz napomenu da su, u okviru 10 posto uvećanog gradskog budžeta za narednu godinu, planirana dodatna sredstva za opremanje prostorija u Crvenom krstu.

Slično kao i najstarija volonterka Marija Nađ, razmišljaju najmlađi, Marijana Nikolić i Luka Mandić, koji su uspešno prebrodili prve volonterske godine, ali su odlučni u nastojanju da nastave da se bave volonterskim radom u okviru Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju