KORONA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminuo pacijent, od 15 novoinficiranih troje dece

M. BOŠNjAK

04. 12. 2021. u 19:40

JOŠ jedna osoba, 1938. godište, nažalost je izgubila životnu bitku protiv korona virusa, u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо пацијент, од 15 новоинфицираних троје деце

Foto: M.B.

U„crvenoj“ zoni te bolnice, trenutno se leči 30 pacijenata.

- Kod njih 27 potvrđen je virus korona, tri imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, primili smo dvoje sa simptomima koji ukazuju na taj virus, a četvoro je otpušteno na kućno lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, potvrđuje da je najnoviji broj osoba inficiranih virusom korona 15, među njima još troje dece.

- U Kovid ambulanti Doma, 3. decembra pregledano je 168 lica, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 23 dece. Na bolničko lečenje upućeno je jedno lice – izvestila je danas ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 190 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.558. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.706, od kojih 402 dece.

Imunizacija protiv kovida-19 i dalje, nažalost, u ovom kraju ne beleži velike pomake. Prvom dozom neka od četiri raspoloživa cepiva, vakcinisano je 17.902 osoba, drugom 17.084, trećom buster 9.257. Protiv sezonskog gripa, cepljeno je 1.155 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)