NEMA DIJAGNOZU NI TERAPIJU: Vasilije Simić iz Gunjevca kod Uba teško bolestan, ali ne može na rehabilitaciju

B. PUZOVIĆ

02. 12. 2021. u 05:00

MALENI Vasilije Simić (5) iz tamnavskog sela Gunjevca, kod Uba, nije u stanju da govori, ne može pravilno da guta niti da samostalno sedi i stoji, a jedva pokreće ruke i noge.

НЕМА ДИЈАГНОЗУ НИ ТЕРАПИЈУ: Василије Симић из Гуњевца код Уба тешко болестан, али не може на рехабилитацију

Mali Vasilije Simić živi u selu Gunjevac, Foto Vikipedija/ privatna arhiva

Od čega boluje, još nije definitivno utvrđeno. Zbog toga ne može da o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje bude upućen na rehabilitaciju u Banju Koviljaču, a njegovi roditelji, slabog materijalnog stanja, nemaju novca da sami plate terapije.

Vasilijev otac Dejan, koji radi na jednom ubskom stovarištu, i majka Neda, inače nezaposlena, kažu da se njihov sin prvih šest meseci razvijao normalno, ali je odjednom počeo da dobija epileptične napade, koji su i danas prisutni, da teško guta hranu i da sve manje pokreće ruke i noge. Uz to, zaostao je u razvoju, ne reaguje na kontakte sa okolinom, a ima i poremećaje vida...

- Iako se nekoliko godina leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj ulici u Beogradu, još nije utvrđena konačna dijagnoza, zbog čega će biti potrebni dodatni pregledi kod drugih medicinskih stručnjaka - priča majka Neda.

- Lekari kažu da mu je preko potrebna fizikalna terapija, ali čak četiri puta nije mogao da dobije uput u Banju Koviljaču, upravo zato što nema dijagnoze. Očajni smo što ne možemo da pomognemo sinu... Stanje mu je sve lošije, jer nemamo oko 80.000 dinara, koliko košta rehabilitacija u Banji Koviljači...

POMOĆ

ONI koji žele da pomognu da mali Vasilije ode na banjsko lečenje, novac mogu da uplate na tekući račun 160-6000001283913-83. Osim toga, mogu da se jave na telefon broj 064/4216406.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)