PREMINUO NOVINAR IZ VRANJA: Saša Stojković - Babačko iza sebe ostavio preko 100 ostvarenih glumačkih i 11 rediteljskih premijera

J. S.

27. 11. 2021. u 10:37

SAŠA Stojković – Babačko, glumac i novinar preminuo je jutros u niškom Kliničkom centru, nakon kraće bolesti u 58. godini života.

ПРЕМИНУО НОВИНАР ИЗ ВРАЊА: Саша Стојковић - Бабачко иза себе оставио преко 100 остварених глумачких и 11 редитељских премијера

foto: J.S.

Rođen 12. juna, 1963. godine u Vranju u porodici Babačko, od oca Sime i majke Božane. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu.

U pozorištu „Bora Stanković“ Vranje bio je angažovan od 1985. godine, stalni posao  dobio je  1. 12. 1988. godine. Iza sebe je ostavio preko 100 ostvarenih glumačkih i 11 rediteljskih premijera, a svojim brilijantnim izvedbama ostavio je neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.

Za svoj glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu „Zlatni osmeh“ u Republici Srpskoj.

Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio kao voditelj na OK Radiju, a njegova čuvena emisija “Kafe Kazablanka” se još uvek prepričava. U OK Radio bio je više od 20 godine glavni i odgovorni urednik. Radio je i kao kolumnista  i novinar u nedeljniku Vranjske, od 1995. godine, gde je na kraju postao i urednik poratla pre gašenja ovog nedeljnika.

Bio je urednik i RTV Vranje, gde je vodio ovu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana. Pored toga radio je za Press, za Politiku, Radio 202 i još mnoge medijske kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku „Vranjske“.

Do smrti je radio kao predsednik udruženja građana Tim za razvoj i integracije i glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs. Za sobom je ostavio suprugu Suzanu, sina Mihajla i ćerku Anđeliju i veliki broj prijatelja.

Stojković će biti sahranjen u nedelju u Vranju, kada će u jutarnjim satima biti održana i komemoracija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima