PRAVI PRIMER SOLIDARNOSTI: Uručene zahvalnice mladim volonterima Kovid kol-centra u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

26. 11. 2021. u 16:27

NA prigodnoj svečanosti u u Kraljevačkom pozorištu, zamenik gradonačelnika grada na Ibru Vukman Rakočević uručio je zahvalnice učenicima trećeg i četvrtog razreda Medicinske i Ekonomsko-trgovinske škole koji su kao volonteri radili u Kovid-kol centru i tako pružili veliku pomoć svojim sugrađanima, kao i ovdašnjem Štabu za vanredne situacije u borbi protiv epidemije.

ПРАВИ ПРИМЕР СОЛИДАРНОСТИ: Уручене захвалнице младим волонтерима Ковид кол-центра у Краљеву

priv.arhiva

Od decembra prošle godine đaci su u kol centru u Medicinskoj školi, zajedno sa svojih nekoliko profesora, svakodnevnio putem pet telefonskih linija, radeći u dve smene čak i vikendom, razgovarali sa građanima koji su u izolaciji, prikupljali i unosili podatke u sistem i pružali pomoć u pribavljanju odgovarajuće dokumentacije zbog regulisanja obaveza na poslu.

- Iako su imali kratku obuku koju su brzo savladali, svojim nesebičnim zalaganjem značajno su pomogli radnicima Zavoda za javno zdravlje koji su zbog povećanog obima posla bili preopterećeni. Velika je čast imati takve, humane i solidarne mlade ljude za sugrađane – kaže Zdravko Maksimović, rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite zahvaljujući se volonterima na saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće