OD PRODAJE PLACEVA GRADI SE ZDRAVSTVENA STANICA: Gradonačelnik Čačka o ponudi pet lokacija u javnoj svojini

V. I.

26. 11. 2021. u 12:54

PET placeva koji su u vlasništvu Grada Čačka naći će se 3. decembra na javnoj prodaji, a sav novac koji se slije u gradsku kasu od ove trgovine biće upotrebljen za izgradnju Zdravstvene stanice u Ljubiću.

ОД ПРОДАЈЕ ПЛАЦЕВА ГРАДИ СЕ ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА: Градоначелник Чачка о понуди пет локација у јавној својини

Foto: Novosti

Ovo je najavio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, i to nakon što su stanari zgrada u naselju Avenija 1, gde se nalazi jedan od placeva za prodaju, protestovali pošto će, kako su istakli, ostati bez parking prostora.

Todorović je objasnio da je planskim aktima, koja datiraju još od pre 40 godina, određeno da na lokaciji sadašnjeg parkinga u Aveniji 1 bude kolektivno stanovanje. Dodao je da će plac u Aveniji 1 biti na prodaji, te da će onaj ko ponudi najveću cenu sklopiti ugovor sa gradom, isplatiti ugovorenu cenu i graditi stambenu zgradu.

– Parcelacijom je predviđena jedna parcela gde će biti javni parking za stanare koji su davnih godina postali žitelji tog dela Čačka. Uvek smo raspoloženi da izgradimo javno parkiralište za te stanare, kao što smo to uradili na Ljubić keju i u drugim delovima grada. Tu imamo jedan manji prostor od 300 kvadrata koji je opredeljen za te namene, ali uz saglasnost stanara taj prostor možemo i da povećamo. Te zgrade su u postupku konverzije zemljišta, trenutno se vode na JKP „Gradac“. Veoma smo raspoloženi da razgovaramo sa stanovnicima tog dela grada da izgradimo javno parkiralište i da ono bude što je moguće veće – rekao je gradonačelnik.

On je podvukao da Čačku nije potreban mrtav kapital i da grad, kako je naveo, mora da stvara novu vrednost.

- Pored ovog novca koji će se u gradsku kasu sliti od prodaje pet lokacija u gradu, očekuju se značajna sredstva i od naknade za uređenje zemljišta, kao i od poreza na imovinu. Novac od javnih nadmetanja uložićemo u izgradnju Zdravstvene stanicu u Ljubiću. Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, poštujući želju stanara da imaju parking za svoja vozila. Tadašnjim urbanističkim planovima i procedurama nije predviđeno da oni imaju parkirališta u okviru svojih parcela, kao ni podzemne etaže. Ali tu muku imamo svuda, na Ljubić keju, Aveniji, Alvadžinici, ali ćemo se truditi da prostore koji su gradski upriličimo u javna parkirališta koja neće biti u zonama naplate – kazao je Todorović, ističući da je najpoštenije da sve lokacije koje su decenijama slobodne, a kroz koje su nekada prolazili elektro, kanalizacioni ili vodovodni vodovi, pa su izmeštani, te je urađena parcelacija, oglase na javno nadmetanje i da grad prihoduje na dobrobit svih građana Čačka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri