UNESKO POHVALIO LESKOVČANE: Partner u "Agendi 2030" i dobra praksa u razavoju i promociji kulturnog nasleđa

I. MITIĆ

20. 11. 2021. u 06:21

UNESKO u Srbiji je ocenio da bi drugi trebalo da se ugledaju na Leskovac u pogledu kreiranja kulturnih politika i promocije materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa.

УНЕСКО ПОХВАЛИО ЛЕСКОВЧАНЕ: Партнер у Агенди 2030 и добра пракса у разавоју и промоцији културног наслеђа

Foto I. Mitić

Ova organizacija trenutno sprovodi projekat pod nazivom "Tematski indikatori za kulturu u Agendi 2030" - u osam zemalja sveta, među kojima je i Srbija - a  među ovdašnjim lokalnim samoupravama je izabran Leskovac.

Na prvom sastanku povodom pomenutog projekta, naglašeno je da je Narodni muzej (na slici) u Leskovcu četiri puta proglašen najboljim u Srbiji, a ovde veruju da je to i zbog rezultata koji su ostvareni minulih godina u oblasti kulture, za koju se godišnje izdvaja oko devet odsto gradskog budžeta.

Inače, odbornici Skupštine grada su - umesto Mire Ninošević, kojoj je istekao četvorogodišnji mandat - za novog direktora Narodnog muzeja izabrali master arheologa Nebojšu Dimitrijevića (u krugu) koji je u ustanovi, sa  kraćim prekidima, još od 2008.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)