EPIDEMIJA U POŽAREVCU: Preminula dva pacijenta, na lečenju njih 100

D.N.

19. 11. 2021. u 15:20

U KOVID bolnici u Požarevcu u četvrtak su preminula dva pacijenta - žena iz Požarevca stara 69, i muškarac iz Malog Crnića star 86 godina.

ЕПИДЕМИЈА У ПОЖАРЕВЦУ: Преминула два пацијента, на лечењу њих 100

D.N.

U ovoj bolnici na lečenju je trenutno 100 pacijenata, od kojih je većina, njih 77, nevakcinisana. Starosna struktura hospitalizovanih je mešovita, najviše je starijih, ali ima i pacijenata mlađe dobi.

Njihovo stanje je, uglavnom, teško i veoma teško, sa obostranim upalama pluća. Oko 70 odsto njih nalazi se na terapiji kisonikom, na respiratoru nema nijednog pacijenta.

- I dalje apelujemo na sve građane da se vakcinišu, jer su vakcine delotvorne u sprečavanju težih kliničkih slika i smrtnih ishoda. Takođe, apelujemo da se građani uzdržavaju okupljanja u zatvorenom prostoru jer se to u praksi pokazalo kao najveći način zaražavanja, kao i da poštuju ostale mere zaštite – izjavio je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)