KUTAK I ZA BUDUĆE TATE: Rekonstrukcija somborskog porodilišta biće završena za mesec dana

J. L.

17. 11. 2021. u 07:26

OBNOVA porodilišta Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru je u punom jeku i po planovima trebalo bi da bude gotova za mesec dana.

КУТАК И ЗА БУДУЋЕ ТАТЕ: Реконструкција сомборског породилишта биће завршена за месец дана

Prethodna obnova pre 20 godina, Foto Grad Sombor

Buduće mame iz celog Zapadnobačkog okruga najlepše životne trenutke doživeće u mnogo boljim uslovima.

U potpunosti se rekonstruišu toaleti, sobe, a zahvaljujući ovom projektu porodilište će imati novi apartman u kome će biti dva ležaja, izolacionu sobu, a nudiće i mogućnost budućim tatama da prisustvuju porođaju. Kompletna obnova košta 19 miliona dinara.

- Ceo projekat rekonstrukcije porodilišta finansiralo je Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, kao i Grad Sombor. Obnovom somborskog porodilišta, pre svega, buduće mame i naši najmlađi sugrađani, koji će doći na svet, imaće lepši ambijent i bolje uslove u našem porodilištu, koje je bilo u dosta lošem stanju, s obzirom na to da je rekonstrukcija poslednji put ovde rađena pre 20 godina - kaže gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Foto Grad Sombor

Dok traje obnova porodilišta, buduće mame iz Sombora i celog Zapadnobačkog okruga upućuju se na porođaj u subotičku Opštu bolnicu ili u Kliniku za ginekologiju u Novom Sadu, poznatiju kao Betanija. U međuvremenu je osposobljen prostor na Odeljenju ginekologije za hitne slučajeve, odnosno porođaje kod kojih nema vremena za transport u druge centre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)