POLUOLIMPIJSKI BAZEN TURISTIČKI POTENCIJAL KOVINA: Na jezeru Šljunkara nastavljena gradnja zatvorenog kupališta

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

16. 11. 2021. u 15:04

IZGRADNjA zatvorenog poluolimpijskog bazena na jezeru Šljunkara jedna je od najvećih investicija u opštini Kovin u ovom trenutku.

ПОЛУОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ КОВИНА: На језеру Шљункара настављена градња затвореног купалишта

Opština Kovin

Taj posao, ukupne vrednosti 650 miliona dinara, započet je još 2018. godine, kako bi se to omiljeno izletište Kovinaca turistički unapredilo i brojnim sportistima, rekreativcima i gostima omogućilo da u modernom kupalištu sprovode svoje aktivnosti tokom cele godine.

U prvoj fazi, koja je završena 2019., izvedeni su pripremni radovi i izgradnja suterena hale budućeg bazena, koji će biti dimenzija 33x20 metara. Vrednost tih radova bila je blizu 79 miliona dinara.

Sada je u toku druga faza, koja podrazumeva izgradnju samog bazena sa svim pratećim prostorijama – kupatilima sa osam mokrih čvorova, tuševima i dvema svlačionicama. Za te namene lokalna samouprava je, uz podršku viših nivoa vlasti, obezbedila 227 miliona dinara.

Grupa izvođača radova uvedena je u posao krajem avgusta, a rok za završetak tog dela projekta je 420 dana.

U dugoročnim planovima je i da se ispred bazena napravi velika terasa sa pogledom na jezero, koja će leti biti sastavni deo obale, dok će u okruženju biti izgrađeni i tereni za nekoliko sportova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)