VIRUS KORONA U OPŠTINI NEGOTIN: Za tri dana 51 novi slučaj kovida

S.M.J.

15. 11. 2021. u 12:29

U POSLEDNjA 72 sata na teritoriji opštine Negotin evidentiran je 51 slučaj kovida-19, što je broj aktivno pozitivnih povećalo na 354. Među obolelima je i četvoro dece i mladih od 7 do 16 godina.

ВИРУС КОРОНА У ОПШТИНИ НЕГОТИН: За три дана 51 нови случај ковида

Foto: S.M.J.

Prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod 51 osobe sa prebivalištem u opštini Negotin, od kojih kod 35 osoba ženskog pola do 79 godina, kao i kod 16 muškaraca do 81 godine starosti. Među obolelima je i četvoro dece i mladih od 7 do 16 godina.

Nažalost, bitku sa kovidom izgubila su još dva pacijenta. Na bolničko lečenje je u petak i u dane vikenda primljeno 11 bolesnika, otpusnu listu dobilo je osmoro pacijenata, a četvoro je transportovano u kovid bolnice u Kruševac i Batajnicu na dalje lečenje. Inače, na tri kovid odeljenja negotinske bolnice zbrinuto je ukupno 38 pacijenata sa upalom pluća, od kojih je 26 na kiseoniku.

- Tek od subote je malo smanjen broj onih koji se javljaju u kovid ambulantu. I dalje je situacija teška, i dalje su nam sva tri kovid odeljenja prilično opterećena, ali nadamo se da će ove mere koje su preduzete uroditi plodom i da će se veći broj ljudi ipak odlučiti da se vakcinišu, kako bismo što bezbolnije izašli iz ove teške situacije - kaže dr Jasmina Jelenković, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.

U kovid ambulanti ovdašnjeg Doma zdravlja obavljeno je 168 pregleda, od kojih se 99 osoba javilo prvi put sa simptomima nalik na ovu virusnu infekciju, dok ih je 69 došlo na kontrolni pregled.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)