SLAVA ZDRAVSTVENOG CENTRA NEGOTIN: Lekari proslavili Svete Vrače

S. M. J.

14. 11. 2021. u 13:48

Lekari, medicinsko i nemedicinsko osoblje Zdravstvenog centra u Negotinu obeležili su Svete Vrače, Kozmu i Damjana, zaštitnike svoje profesije.

СЛАВА ЗДРАВСТВЕНОГ ЦЕНТРА НЕГОТИН: Лекари прославили Свете Враче

foto S.M.Jovanović

Rezanjem slavskog kolača, u prisustvu sveštenika negotinske Crkvene opštine, protonamesnika Marjana Kerčulja, jereja Marka Jokanovića i jereja Saše Sredojevića, Sveti Vrači, Kozma i Damjan obeleženi su i u negotinskom Zdravstvenom centru.

Ovogodišnja slava obeležena je u skladu sa aktuelnom epidemijskom situacijom u krugu domaćina i lekara, a prisustvovali su joj i predstavnici lokalne samouprave.

- Mi se svakako držimo tradicije i poštujući epidemijske mere ipak smo rešili da obeležimo ovaj dan, Svete Vrače, Kozmu i Damjana i to ćemo nastaviti i svake naredne godine. Ovaj period, između dve slave, obeležila je pandemija virusa korona koja je i dalje aktuelna, ali je obeležilo i poboljšanje uslova rada zaposlenih u zdravstvu. Dobili smo mnoge aparate, to je pre svega, skener u Službi radiologije, a u planu je i adaptacija prostorija radiologije gde će se postaviti novi rentgen aparat, kao i u Službi pneumoftiologije, Grudnom dispanzeru – kaže dr Jasmina Jelenković, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.

Domaćin slave bio je načelnik Odeljenja hirurgijedr Dragiša Baraganović, a kolačar će naredne godine biti dr Minela Ilić, internista-pneumoftiziolog iz Službe pneumoftiziologije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)