NOVA ZELENA OAZA U ZRENJANINU: Završna faza uređenja parka Putnikovo

B. Grujić

14. 11. 2021. u 12:46

DVADESET miliona dinara uložili su Ministarstvo za zaštitu životne sredine i grad Zrenjanin, u nekoliko projekata, od kojih je jedan, uređenje parka Putnikovo, u istoimenom naselju u Zrenjaninu.

НОВА ЗЕЛЕНА ОАЗА У ЗРЕЊАНИНУ: Завршна фаза уређења парка Путниково

Foto: Grad Zrenjanin

Grad na obalama Begeja, obzirom da su radovi u završnoj fazi, dobiće nov, uređen park, treću po površini zelenu oazu od ukupno jedanaest, koliko ih je u Zrenjaninu.

PARK NA POVRŠINI 3,3 HEKTARA

Putnikovo, nova zelena oaza Zrenjanina, prostire se na.površini 3,3 hektara, oivičen je Bagljaškim kanalom i najmlađi je planski podignut park. 

- Nikada do sada, u jednoj godini nije izdvojeno toliko sredstava za ozelenjavanje površina, a takav trend će se nastaviti, obzirom da je region srednjeg Banata među najmanje pošumljenim oblastima u Srbiji - kaže gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, uz najavu sledećeg projekta, a to je pejsažno uređenje obala Begeja, između dva mosta u centru grada i zamena ostarelih i obolelih sadnica na najprometnijem Bulevaru Veljka Vlahovića, u naselju Bagljaš.

Park Putnikovo, osim novih sadnica i obnovljenog mobilijara,  dobija sadržaje namenjene sportu i rekreaciji, a u toku je izgradnja trim staze oko celog parka, u skladu sa ciljevima i aktivnostima Zrenjanina, kao Evropskog grada sporta za 2021. godinu.

150 HILjADA STABALA

-  Ministarstvo je od ukupno 100 miliona za ovu godinu, za Zrenjanin izdvojilo više od 15 miliona dinara, a na teritoriji Srbije posadili smo 150 hiljada stabala - istakao je Aleksandar Dujović, državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, koji je lično posadio nekoliko mladica lešnika u zrenjaninskom parku Putnikovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)