KRUŠEVLJANI SAKUPLJAJU USPOMENE: Novi, originalan projekat kustosa Kuće Simića

S. BABOVIĆ

10. 11. 2021. u 06:21

KRUŠEVLjANI koji čuvaju fotografije sa uspomenama na privatne ili društvene jubileje mogu da učestvuju u novom, originalnom projektu kustosa Kuće Simića u Kruševcu "Dogodine u isto vreme".

КРУШЕВЉАНИ САКУПЉАЈУ УСПОМЕНЕ: Нови, оригиналан пројекат кустоса Куће Симића

Foto S. Babović

Da bi neka sećanja iz privatnih foto-albuma postala eksponati u postavci, potrebno je da predstavljaju neku značajnu godišnjicu.

- To može biti godišnjica braka, mature, radnog staža ili bilo kog događaja koji je imao značaj u privatnom životu našeg sugrađanina i njegovog okruženja - kaže Zorana Drašković Kovačević, kustos Kuće Simića, izložbenog prostora pod okriljem Narodnog muzeja u Kruševcu.

Foto S. Babović

- Potrebno je da se u legendi fotografije dostavi što detaljniji opis događaja i eventualno, navedu osobe na fotografijama.

Interkativne izložbe u Kući Simića postale su tradicija. Do sada su Kruševljani u saradnji sa kustosima izlagali fotografije iz privatnih kolekcija, koje su se odnosile na rođendane, putovanja, dešavanja iz prošlosti, dečje igre, uspomene iz mladosti, a poslednja u nizu odigrala se ovog Vidovdana kada je otvorena izložba Spomenika kosovskim junacima, svedok epohe na privatnim fotografijama.

Foto S. Babović

Fotografije za izložbu "Dogodine u isto vreme" mogu se, do sredine decembra, dostaviti u elektronskoj formi na mejl kucasimica@gmail.com ili na papiru, direktno u Kući Simića (Majke Jugovića 2). Otvaranje izložbe planirano je za početak naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić