MIROVIĆ: Epidemiološka situacija u Vojvodini nije dobra, vakcinisano manje od 50 odsto stanovništva

Tanjug

09. 11. 2021. u 09:35

PREDSEDNIK pokrajinske Vlade Igor Mirović izjavio je danas da epidemijska situacija u Vojvodini nije dobra i da treba insistirati na vakcinaciji i poštovanju mera.

МИРОВИЋ: Епидемиолошка ситуација у Војводини није добра, вакцинисано мање од 50 одсто становништва

Foto: N.Karlić

- Imamo blagi trend pada broja zaraženih i obolelih, ali to ne znači ništa u ovom trenutku ako ne nastavimo sa propisanim procedurama - rekao je Mirović za RTS.


Naveo je da je u Vojvodini vakcinisano i manje od 50 odsto stanovništva, ako se uzmu u obzir svi koji treba da prime vakcinu, uključujući i decu stariju od 12 godina.

- I dalje je potrebno insistirati da se što veći broj ljudi vakciniše i sa trećom dozom, koju sam i ja primio - istakao je Mirović.

Govoreći o budžetu za narednu godinu, Mirović je rekao da će on iznositi 89 milijardi dinara.

Završni razgovori u Vladi su u toku, kaže Mirović dodajući da se očekuje da do kraja decembra bude usvojen u pokrajinskoj skupštini.

Naveo je da je broj nezaposlenih 2016. godine bio 165.000, dok je sada "nešto iznad 100.000".

- U odnosu na 2019. i 2020. gotovo da nismo izgubili radna mesta, osim u turizmu i ugostiteljstvu -  ukazao je Mirović.

Kada je reč o kapitalnim investicijama u Pokrajini, ocenio je da radovi na Fruškogorskom koridoru dobro napreduju i da se očekuje da će za tri i po godine on biti kompletan.

Dodao je da će do kraja godine biti gotova i brza pruga Beograd — Novi Sad, dok će se nastaviti i radovi od Novog Sada do Subotice.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)