IZVANREDNA UVEŽBANOST VATROGASACA: Vežba „SISTEM 2021“ održana i u Jablaničkom okrugu

Игор Митић
Igor Mitić

05. 11. 2021. u 13:33

PROVERA spremnosti, sposobnosti, uvežbanosti i opremljenosti sistema za reagovanje u vanrednim situacijama i vanrednim događajima „SISTEM 2021“ održana je i na području Jablaničkog okruga i to u Leskovcu, Vlasotincu i Medveđi, odnosno na flotaciji Rudnika „Lece“ u Gazdaru.

ИЗВАНРЕДНА УВЕЖБАНОСТ ВАТРОГАСАЦА: Вежба „СИСТЕМ 2021“ одржана и у Јабланичком округу

I.Mitić

U Leskovcu se reagovalo zbog požara u popularnoj „Osmospratnici“ u kojoj je sedište većine odeljenja Gradske uprave. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su, pored ostalog, demonstrirali spremnost za gašenje požara na velikim visinama novim vozilom koje je relativno kratko vreme u sastavu ove jedinice.

Gašenje vatre, posle izbijanja požara koji je zahvatio više kancelarija, izvedeno je u najkraćem mogućem roku, a Ivica Ranđelović, načelnik Sektora za vanredne situacije u Leskovcu, kaže da je zadatak bio i da se evakuišu osobe koje nisu uspele da izađu iz objekta u kojem ima mnogo dima.

Vatrogasci su pokazali izvanrednu obučenost i spremnost da brzo reaguju i da otklone sve posledice ovakvog požara, uključujući i njegovo lokalizovanje, gašenje, evakuaciju zaposlenih i građana i pružanje pomoći povređenima.

U vežbi su učestvovali i pripadnici specijalizovane jedinice civilne zaštite, Hitne pomoći, Crvenog krsta i zaposleni u javno-komunalnim preduzećima i lokalnoj samoupravi. Provera uvežbanosti vatrogasaca održana je i na trgu u centru Vlasotinca.

Pretpostavljena situacija je podrazumevala udes putničkog vozila i cisterne koja je prevozila zapaljivu materiju na magistralnom putu koji prolazi kroz centar Vlasotinca. U toj situaciji bilo je desetak teže i lakše povređenih osoba, a trebalo je evakuisati i zaposlene u zgradi Skupštine opštine.

Proveravane su i sirene za uzbunjivanje odnosno prestanak opasnosti, a vežbi je prisustvovao i veći broj građana koji su sa pažnjom pratili uvežbanost pripadnika sistema za reagovanje u vanrednim situacijama i događajima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024