"ONI ŽIVE": Otvoreni poziv za bivše i sadašnje studente iz Novog Sada

S. B.

03. 11. 2021. u 17:55

STUDENTSKA asocijacija Univerziteta u Novom Sadu pozvala je bivše i sadašnje “stanare” novosadskog kampusa svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom „Oni žive“, o životu studenata u Novom Sadu, od kraja Drugog svetskog rata do danas.

ОНИ ЖИВЕ: Отворени позив за бивше и садашње студенте из Новог Сада

plakat

Poziv za slanje fotografija je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Oni žive“ – studentski životi otkriveni kroz kontekstalne umetničke prakse, u saradnji sa Domom kulture Studentski grad iz Beograda, koji je nosilac projekta, a pod pokroviteljstvom Fondacije „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“ u okviru programskog luka „Budućnost Evrope“ u cilju zvanične dopune programa „Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture“.

- Pozivamo sve bivše i sadašnje studente Univerziteta u Novom Sadu i stanare studentskih domova svih generacija da se pridruže i uključe u stvaranje kolektivne istorije o studentskom životu tako što će omogućiti da njihove fotografije postanu deo ovog uzbudljivog, kolektivnog sećanja i izvor daljih saznanja o životu u novosadskom kampusu- kaže Maja Bulović, arhivistkinja projekta. - Svi zainteresovani studenti mogu da se uključe i doprinesu kreiranju kolekcije fotografija ukoliko u svojim albumima imaju fotografije kampusa i života u njemu. Fotografije se neće zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima. Svakako, u obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla , tako da originali ostaju kod vlasnika.

Fotografije će biti arhivirane u okviru onlajn kolekcije pod nazivom „Oni žive“ na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topoteka i zvaničnom sajtu projekta paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Beogradu, Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu. Krajnji rok za slanje fotografija je 28. februar 2022. odine.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu da kontaktiraju arhivistkinju Maju Bulović na imejl nnovisad@theylive.eu ili na telefon 064/0293684. Ona će ih kroz nekoliko jednostavnih koraka, upoznati sa načinom korišćenja materijala i jasnom regulativom arhiviranja njihovih fotografija u okviru onlajn kolekcije „Oni žive“ na temu studentskog života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona