DUNJA OD KILOGRAM I 350 GRAMA: Saša iz Surdulice ubrao plod "šampionke"

J. S.

02. 11. 2021. u 13:39

POZNATI ugostitelj u Surdulici, Saša Stojković, gaji voće na oko 70 ari voćnjaka. Pored raznog voća koje je ove godine dobro rodilo Saša se prilično iznenadio kada je ubrao plod dunje koji je težak kilogram i 350 grama.

ДУЊА ОД КИЛОГРАМ И 350 ГРАМА: Саша из Сурдулице убрао плод шампионке

Dunja

- Imam oko pedeset stabala u voćnjaku i sedam stabala u odvorištu. Rađale su dunje i ranije dobro, ali plodovi su najveđi bili oko 900 grama, tako da ovaj s pravom zovemo “šampionka” – kaže Saša.

Dunja zauzima posebno mestu u restoranu, a ovaj skromni čovek kaže da ništa drugačije nije tretirao voće nego ranijih godina te da je verovatno vreme pogodovalo da rod bude dobar. Ostale dunje će završiti u rakiji, soku i slatku, a ova će biti mirišljavi eksponat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima