SLOBODARI NE BLEDE: U Šapcu obeležen Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu

V. Mitrić

23. 10. 2021. u 21:46

ŠABAC je obeležioo Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

СЛОБОДАРИ НЕ БЛЕДЕ: У Шапцу обележен Дан ослобођења у Другом светском рату

Foto: V. Mitrić

Na spomeniku žrtvama fašizma,na Donješorskom groblju, vence su položili gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, predstavnici Subnora- Šapca, Vojska Srbije, organizacije vojnih penzionera, predstavnici Subnor-a Loznice, Sremske Mitrovice, Valjeva i Bogatića.

Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, kazao je da ohrabruje „ što veliki broj organizacija neguje kulturu sećanja na pretke koji su dali živote da bi Šabac i Srbija bili slobodni“.

- Na ovaj važan dan, svečanim polaganjem venaca odali smo dužnu počast svima onima koji su dali svoje živote u borbi za slobodu tokom Drugom svetskog rata -rekao je dr Pajić.. Nažalost, broj onih Šapčana koji su izgubili svoje živote tokom najvećeg sukoba u istoriji čovečanstva, broji se u hiljadama. Naša obaveza da negujemo sećanje na njih ali i sećanje na događaje koji su se zbivali u Šapcu za vreme Drugog svetskog rata, svevremenska je i ima za cilj negovanje kulture sećanja kao naše moralne obaveza prema precima intenzivirana u narednom periodu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: OBAVEZNO POSETITE - Vojni muzej na Kalemegdanu čuva istoriju naših ratovanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a