MIROVIĆ NA FRUŠKOJ GORI: Rekonstruišemo 50 km puteva

J. S.

21. 10. 2021. u 13:48

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Banstol–Čortanovci, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 260,6 miliona dinara.

МИРОВИЋ НА ФРУШКОЈ ГОРИ: Реконструишемо 50 км путева

Foto Pokrajinska vlada

- Pre pet godina predsednik Vučić zadužio nas je da obnovimo puteve na Fruškoj gori, u koje se nije ulagalo od kraja šezdesetih godina. Uspeli smo da, zajedno sa lokalnim samoupravama, rekonstruišemo više od 50 kilometara lokalnih puteva i to Sremski Karlovci — Banstol, zatim Banstol — Iriški venac i dalje prema Crvenom čotu i na delu od Bešenova do Beočina, gde su i sada radovi u toku. Do kraja novembra završićemo i deonicu od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola i moći ćemo da kažemo da smo najveći deo posla uradili - rekao je Mirović.

Osim toga završena je deonica od Iriga do Jaska, a prošle godine i od Jaska do Vrdnika. Mirović je istakao da postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, na osnovu zajedničkog plana, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini.

- Naš plan je da nastavimo još odlučnije sve do 2025. godine, kada će biti završen i Fruškogorski koridor i svi lokalni putevi na jednoj od najlepših planina u našoj zemlji - rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Foto Pokrajinska vlada

Po njegovim rečima, turisti i izletnici, posebno iz Novog Sada, Beograda i sremskih opština, biće zadovoljniji i biće im jasno „da smo uradili naš posao zbog kojeg su nam građani dali jasnu i nedvosmislenu podršku", jer, kako je dodao, sa vrhova Fruške gore jasno se vidi zajedništvo Beograda i Novog Sada, koje daje konkretne rezultate i poništava trulu politiku podela i sukoba.

- Istrajaćemo dalje i u narednih pet godina sve dok ne obnovimo našu zemlju u svim njenim krajevima i u svakoj oblasti. Do sada smo u fruškogorske puteve uložili više od milijardu dinara i pripremamo nove projekte širom Vojvodine kojima će asfalt stići u što više sela i do što većeg broja domaćinstava - zaključio je Mirović.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je rekonstrukcija puta od Banstola do Čortanovaca od izuzetnog značaja za sve meštane, povećanje bezbednosti i razvoj turističke infrastrukture u Čortanovcima, te da je samo u poslednjih godinu dana potpuno rekonstruisano ukupno 25 kilometara puteva na teritoriji te opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a