USKORO PUT DO VIDIKOVCA NA KABLARU: Završavaju se radovi na saobraćajnici u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

V. I.

30. 09. 2021. u 10:22

SAOBRAĆAJNICA do vidikovca na Kablaru, u dužini od oko 1.500 metara i širine 5,5 metara, biće asfaltirana za desetak dana.

УСКОРО ПУТ ДО ВИДИКОВЦА НА КАБЛАРУ: Завршавају се радови на саобраћајници у Овчарско-кабларској клисури

Foto: GU Čačak

Ovo je prilikom obilaska radova na asfaltiranju ovog putnog pravca najavio gradonačelnik Čačka Milun Todorović, napomenuvši da će na Kablaru biti izgrađena i dva parkinga.

- Rekonstrukcija pristupne saobraćajnice na Kablaru će omogućiti sve većem broju posetilaca da bezbedno dođu do jednog od najlepših planinskih vrhova i vidikovaca koje Srbija ima. Do samog vidikovca planirano je uređenje pešačke staze. Grad Čačak je za potrebe izgradnje parkinga otkupio parcelu, a grade se dva parking prostora. Jedan je namenjen za šest autobusa, a drugi može primiti 96 automobila, od kojih je šest parking mesta predviđeno za vozila za osobe sa invaliditetom – rekao je Todorović. - Realizacija ovog projekta je od ogromnog značaja za razvoj turizma u Ovčarsko–kablarskoj klisuri, a o značaju za meštane, koji uveliko rade na razvoju seoskih domaćinstava za bavljenje turizmom, najbolje govori podatak da su meštani zaseoka Čvrkići dozvolili proširenje puta na svoje parcele bez novčane naknade.

Foto: GU Čačak

Izgradnja saobraćajnice i dva parkinga je investicija vredna 80 miliona dinara, a finansira je Vlada Republike Srbije preko JP “Putevi Srbije”.

Predstavnici lokalne vlasti posetili su i Mesnu zajednicu Vrnčani, u kojoj je asfaltirana saobraćajnica, koju meštani nazivaju put za Karance, dužine 2.100 metara.

Prema rečima predsednika Saveta MZ Vrnčani Miodraga Karanca, ova saobraćajnica od velikog je značaja za žitelje ovog kraja, u čiju putnu infrastrukturu nije ulagano oko 30 godina.

Vrnčani broje 220 domaćinstava, a meštani su predložili gradskim čelnicima da se uradi spomenik junacima Godunske bitke, na brdu Godunu, i za to imaju čak i idejno rešenje, koje su im predočili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)