EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Preminule tri osobe, zaražena još 81

V.Ć.

17. 10. 2021. u 09:57

PREMA podacima pirotskog ZZJZ, u poslednja 24 časa, na području Pirotskog okruga od posledica zaražavanja preminule su 3, a zaražena 81 osoba.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Преминуле три особе, заражена још 81

Foto: V. Ć.

Bitku sa kovid 19 infekcijom izgubile su dve osobe iz Pirota i jedna iz Niša, a među zaraženima je 65 iz Pirota, 13 sa područja babušničke opštine i 3 iz Bele Palanke, dok podaci iz Dimitrovgrada nisu dostavljeni. Dve od tri preminule osobe bile su nevakcinisane.

Prema procenama lekara iz ZZJZ, na osnovu epidemijskih ispitivanja procenjuje se da je broj zaraženiih daleko veći, da među njima ima čitavih porodica i kolektiva, ali se svi zaraženi ne javljaju lekarima i ne testiraju se.

U kovid ambulanti DZ, obavljeno je 314 pregleda, od čega je 88 prvih, a u dečjoj kovid ambulanti na Keju bio je 101 pregled, od kojih je svaki treći prvi. Na kovid odeljenju pirotske Opšte bolnice, trenutno se leči 48 pacijenata. Iz ih je 33, iz Dimitrovgrada 6, sa područja Babušnice i Dimitrovgrada po 4 i jedan pacijent iz Beograda. Organizovan je i jedan transport bolesnika u kruševačku kovid bolnicu.

ZZJZ navodi da je od početka imunizacije u okrugu vakcinisano 36.508, revakcinisano 35.110, a treću dozu vakcine primilo je 9.952 građana.

Juče je dato 56 prvih, 27 drugih i 151 treća doza vakcine. Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da pređe u katastrofalnu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024