POZIV KORISNICIMA DA IZMIRE DUGOVANJA: U vlasotinačkom „Vodovodu“ odlučili da zavedu red

I. MITIĆ

14. 10. 2021. u 19:09

KORISNICI koji nisu izmirili obaveze prema JKP „Vodovod“ u Vlasotincu na poleđini septembarskih računa imaju obaveštenje o obavezi da to učine do kraja ovog meseca u celosti ili sporazumno.

ПОЗИВ КОРИСНИЦИМА ДА ИЗМИРЕ ДУГОВАЊА: У власотиначком „Водоводу“ одлучили да заведу ред

Foto: I. Mitić

Nakon ovog roka vlasotinačko javno preduzeće protiv svih dužnika pokrenuće postupak naplate prinudnim putem, preko javnih izvršitelja ili suda.

- Često nas pitaju šta sa periodom kada zbog havarija nije bilo vode, ali u takvim slučajevima ni vodomer ne meri potrošnju, a preduzeće je korisnicima usluga obezbeđivalo vodu uz pomoć cisterni što se dešava i drugim vodovodima – rekao je Zvonko Ilić, direktor JKP „Vodovod“ u Vlasotincu.

On je dodao da je počela i zamena starih vodomera. Očekivanja su da će taj posao biti okončan do sredine naredne godine, a treba zameniti 5.000 uređaja za merenje potrošnje vode. Zamena je počela od pravnih subjekata kao i kod domaćinstava gde se obračun potrošnje vrši paušalno i neće se naplaćivati, dok će korisnicima biti omogućeno da promene i svoj ventil, iza vodomera, ukoliko je pokvaren.

Svim potrošačima upućen je i poziv da prijave i promene koje su bitne za njihov status i pravni odnos sa ovim komunalnim preduzećem. Oni su bili u obavezi da ih prijave u vreme kada su nastale, ali mnogi to nisu učinili.

- Ako korisnik ne izvrši uredno prijavljivanje preduzeću u skladu sa tehničkim uslovima biće isključen iz sistema javnog vodovoda. O razlozima za isključenje biće obavešten odmah, a najkasnije u roku od 24 časa, a o tome će biti obavešten i Opštinski komunalni inspektor u skladu da Odlukom o komunalnoj delatnosti – pojašnjava direktor Ilić.

Foto: I. M.

REGULISATI STATUS

PROMENE korisnika koje nisu prijavljivane JKP „Vodovod“ uglavnom nastaju prometom nepokretnosti, promenom adrese stanovanja i smrću ranije prijavljenog korisnika. Zbog toga potrošači treba da se obrate pravnoj službi ovog javno-komunalnog preduzeća gde će dobiti sve neophodne informacije kako bi svoj status uskladili sa zakonom i lokalnim odlukama koje se odnose na komunalnu delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a