OBOLELI I LEKARI: Pirotski Štab za vanredne situacije se obratio građanima

V.Ć.

14. 10. 2021. u 14:28

ŠTAB za vanredne situacije u Pirotu konstatovao je da je ovaj grad u vrhu epidemijskog talasa, da je veći broj zaraženih i preminulih u ovom epidemijskom talasu, ali da se Dom zdravlja i Opšta bolnica uspešno nose sa velikim pritiskom pacijenata u ovim zdravstvenim ustanovama.

ОБОЛЕЛИ И ЛЕКАРИ: Пиротски Штаб за ванредне ситуације се обратио грађанима

Foto: V. Ćirić

U kovid ambulanti dnevno se obavi preko 300 pregleda, a u Dečjoj kovid ambulanti oko 100 do 120 pregleda. Organizacija rada se menja na dnevnom nivou jer su kadrovski kapaciteti neizvesni, odnosno medicinari su na bolovanju. U Domu zdravlja trenutno je odsutno 8 medicinara, a u Bolnici 16. Razmatra se predlog da se u trijaži pacijenata pri Domu zdravlja uvedu volonteri, kao i mogućnost mobilne vakcinacije - navode u Štabu za vanredne situacije i pozivaju na toleranciju prema zdravstvenim radnicima koji su pod nezapamćenim pritiskom.

Na području grada do sada je vakcinisano 54,5 odsto stanovništva, tačnije građana starijih od 18 godina. Lekari su opet apelovali na građane da se vakcinišu i da na taj način spreče svoje i zaražavanje svojih najmilijih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista