POPUNJENA SVA KISEONIČKA MESTA: Rekordan broj hospitalizovanih u leskovačkoj Kovid bolnici

I.Mitić

13. 10. 2021. u 18:28

U GRADU na Veternici zbog zaraze virusom korona rekordan je broj hospitalizovanih. Na bolničkom lečenju je 216 pacijenata što je najveći broj bolesnika od početka pandemije.

ПОПУЊЕНА СВА КИСЕОНИЧКА МЕСТА: Рекордан број хоспитализованих у лесковачкој Ковид болници

Foto: I.M.

Ova ustanova je morala da proširi kovid kapacitete za još 50 ležajeva, ali je problem to što su popunjena sva kiseonička mesta sa centralnog razvoda, pa se već koriste boce kako bi se kiseonik omogućio svima kojima je potreban.

- U bolnici je 90 odsto nevakcinisanih ljudi i preovlađuje teža klinička slika, a starosna struktura je raznolika. Imali smo tinejdžera, starog 16 godina, koji je upućen u UKC Niš, do pacijenata u devetoj deceniji života. Pacijenti sa najtežom kliničkom slikom se i dalje transportuju u kruševačku Kovid bolnicu – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

On ističe da se osoblje trudi i ulaže veliki napor da pomogne obolelima od kovida, ali da ima i mnogo nekovid pacijenata kojima je takođe neophodna adekvatna briga i pažnja.

U bolnici kažu da je situacija veoma teška i apeluju na građane da primenjuju sve protivepidemijske mere, dok nevakcinisane pozivaju da se imunizuju, jer je to jedini način da se stane na put opakom virusu.

U Leskovcu su, samo u poslednja 24 časa, koronom zarazile 123 osobe, a virus je u tom periodu laboratorijski potvrđen i kod 62 pacijenta iz preostalih pet lokalnih samouprava Jablaničkog okruga.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu