OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA: Leskovčani imaju razloga da budu ponosni na svoj grad

I.Mitić

11. 10. 2021. u 17:41

NAŠI sugrađani imaju mnogo razloga da budu ponosni na svoj grad, na nasleđe koje su nam ostavili preci, ali i na sve ono što Leskovac danas jeste. Leskovac ima specifičan duh koji se gaji i razvija, a na svima nama je da mu pružimo najbolje od nas negujući sećanje na sve one koji su ga branili, čuvajući svoje rodno mesto i otadžbinu – poručio je Goran Cvetanović, gradonačelnik grada na Veternici u govoru na sednici lokalnog parlamenta kojom se tradicionalno obeleževa godišnjica oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА: Лесковчани имају разлога да буду поносни на свој град

Foto: GU Leskovac

Na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu najviše gradsko priznanje, Oktobarska nagrada – medalja, dodeljena je posthumno akademiku Zvonku Mariću, Tatjani Conić, ambasadoru Srbije u Meksiku, prim. dr Ani Stojanović, prof. dr Dragoslavu Bašiću, prof. dr Miodragu Stojanoviću i doktoru biotehnologije Janku Ignjatoviću. Dodeljeno je i 14 Oktobarskih nagrada – pohvala kao i šest novčanih nagrada od po 200.000 hiljada dinara.

Dobitnici Oktobarskih nagrada - medalja nisu krili zadovoljstvo zbog činjenice da je Leskovac prepoznao njihov doprinos struci kojom se bave, ali i promociji grada u sredinama u kojima žive i rade.

- Od srca zahvaljujem svim mojim Leskovčanima na ukazanom poverenju i dodeljenoj nagradi koja predstavlja veliku čast. Više puta sam bila u prilici da dobijam razna priznanja za svoj rad, ali nikada sa ovoliko ponosa. Leskovac je moja matica. Tu su mi koreni. Ovde sam postala ono što sam danas. Leskovac je moje srednje ime. Svuda gde idem je odsjaj ovog grada, a nagrada pokazuje da su poštovanje i ljubav obostrani – kazala je prim. dr Ana Stojanović, načelnik Odeljenja pulomologije KBC „Bežanijska kosa“ i predsednik Pulomološke sekcije Srpskog lekarskog društva.

MLADI TALENTI

Na Dan grada Leskovac tradicionalno dodeljuje i novčane nagrade namenjene talentovanim učenicima i studentima. Ove godine za te namene iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno je više od četiri miliona dinara, a nagrade je dobilo 150 mladih talenata. Gradski Fond za mlade talente je od 2013. godine jednokratnim novčanim priznanjima nagradio čak 3.750 mladih za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno više od 113 miliona dinara.

Gradonačelnik Cvetanović je govorio o rezultatima lokalne samouprave u periodu između dva praznika potencirajući razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta, uz ocenu da je taj cilj u velikoj meri ispunjen, jer je u poslednjih osam godina broj nezaposlenih smanjen za 9.600 ljudi. Otuda i priznanja za pojedine strane kompanije koje posluju u Leskovcu i ovdašnje privrednike koji su svojim investicijama takođe podržali privredni razvoj.

Cvetanović je govorio i o važnim infrastrukturnim projektima kao preduslovu za buduća ulaganja u razvoj grada. Pohvalno se izrazio o projektu upravljanja otpadnim vodama, dok je najavio sanaciju Sarajevskog mosta, na starom auto-putu, kao simbola stradanja za vreme NATO bombardovanja.

- Odnos svih nas prema Leskovcu je takav da se svaki uloženi trud, od negovanja cveta posađenog u žardinjeri do realizacije kapitalnih projekata, poput obnove bolnice, velikih saobraćajnica ili izgradnje stadiona, temelji na zajedničkom cilju, a to je bolji život za sve građane. Zahvalni smo svima koji kvalitetom svog rada prevazilaze veličinu našeg grada, kao i onima koji su među nama, a zadužili su nas. Zajedno ćemo nastaviti da stvaramo Leskovac po meri građana – zaključio je Cvetanović čestitajući sugrađanima praznik.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

ČUVAR ĐERDAPSKE KLISURE: Obnovljena Golubačka tvrđava - atrakcija koju vredi videti

 

 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024