KOVAĆE ČELIK ZA 1.000 €: Bugarska kompanija "Minimet komoditis" u Kovinu konačno počela izgradnju fabrike

J. J. BALjAK

13. 10. 2021. u 06:21

SA skoro dve godine zakašnjenja, zbog epidemiološke situacije, bugarska kompanija "Minimet komoditis" počela je da gradi fabriku za završnu obradu čeličnih limova u industrijskoj zoni u Kovinu.

КОВАЋЕ ЧЕЛИК ЗА 1.000 €: Бугарска компанија Минимет комодитис у Ковину коначно почела изградњу фабрике

POČETAK Niče fabrika od 2.500 kvadrata, Foto Opština Kovin

Investicija je vredna oko osam miliona evra i otvoriće 250 radnih mesta, od kojih je 130 predviđeno za visokoobrazovani kadar.

Sada je u toku prva faza radova - izgradnja pogona od 2.500 kvadrata, u kom će biti smeštene dve linije za sečenje i profilisanje lima. Tu će, za početak, biti angažovano 50 radnika, a predviđeno je da proizvodnja počne u maju ili junu iduće godine. Druga, ujedno i završna faza podrazumeva izgradnju pogona za pocinkovanje lima, koji će biti u funkciji 2024.

Valentin Zahariev, Foto Opština Kovin

 

Investitor je već sada nagovestio da će zarade u toj fabrici biti visoke i da će radnici kući nositi oko 1.000 evra.

- Naši radnici će imati značajno veću platu od prosečne plate u ovom regionu. Mesečno će dostizati i do 1.500 evra bruto, ali to će, svakako, zavisiti od obima naše proizvodnje i, pre svega, stanja na tržištu - najavljuje Valentin Zahariev, predstavnik kompanije "Minimet komoditis", čije je sedište u Beogradu.

Bugari su za svoju fabriku izabrali baš Kovin, zbog povoljnih uslova za investitore, ali i blizine železare i luke u Smederevu i koridora 7 i 10, kao važnih transportnih puteva. Lokalna samouprava im je za tu namenu prodala opštinsku parcelu od osam hektara, u bloku 117 industrijske zone.

Sanja Petrović, Foto Opština Kovin

- Ova investicija je za nas veoma važna, jer, osim što će otvoriti nova radna mesta, doprineće i značajnom uvećanju opštinskog budžeta.

Takođe, investitori su nas uverili da je proizvodna linija ovakvog pogona zatvorenog tipa i da nema bojazni od "prljave tehnologije", jer su uključeni najviši standardi u toj oblasti - kaže predsednica opštine Kovin Sanja Petrović.

Četiri investitora

U KOVUNSKOJ industrijskoj zoni trenutno posluju četiri kompanije, u kojima je ukupno zaposleno više od 450 radnika. Tu je indonežanska fabrika za uzgoj jestivih pečurki, rumunska fabrika za preradu drveta i domaće fabrike za proizvodnju hrane za pse i mačke i za proizvodnju komposta za pečurke.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!