SAMIT FOTOGRAFA BIVŠE JUGOSLAVIJE: „Tomin šešir“ za Branimira Ritonju

I. M.

04. 10. 2021. u 15:30

NAGRADA „Tomin šešir“ ovogodišnjeg 11. Samita fotografa bivše Jugoslavije biće uručena Branimiru Ritonji, jednom od najeminentnijih slovenačkih fotografa, koji će se predstaviti i samostalnom izložbom.

САМИТ ФОТОГРАФА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: „Томин шешир“ за Бранимира Ритоњу

Foto: Klub Leskovac

Ovo prestižno priznanje, nazvano po doajenu jugoslovenske i srpske novinske fotografije Tomislavu Peterneku, dodeljuje Foto-klub „Leskovac“ za doprinos razvoju fotografije i međunarodnu saradnju.

Nagrada će Ritonji biti uručena na otvaranju Samita 6. oktobra u Leskovačkom kulturnom centru, a narednog dana u večernjim satima biće otvorena izložba jednog od najuglednijih srpskih fotografa Branimira Karanovića, profesora fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, koji će održati i predavanje.  

Deo programa ovog tradicionalnog Samita su i dve kolektivne izložbe. Jednu čine fotografije nastale na prethodnim okupljanjima u Leskovcu, a drugu izbor foto-klubova i nacionalnih udruženja sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

Manifestacija traje do 10. oktobra, a očekuje se učešće više od 35 fotografa iz zemlje i regiona. Oni će učestvovati u radionicama, pratiće predavanja i zabeležiti znamenitosti Leskovca i okoline kao i Stare planine.


Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave