PREMINULE DVE OSOBE: Poslednji presek epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu

Novosti online

10. 10. 2021. u 10:38

PREMA poslednjim podacima pirotskog ZZJZ, na teritoriji okruga od posledica kovid 19, preminule su dve osobe, a novozaraženih laboratorijski potvrđenih sluačjeva je 73. U Pirotu je zaraženo 56. Babušnici 13, i Beloj Palanci 4 osobe.

ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ ОСОБЕ: Последњи пресек епидемиолошке ситуације у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

Stručnjaci pomenute zdravstvene ustanove procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, ali se svi sa simptomima zaraze ne javljaju lekarima i ne rade testove. Od početka oktobra do danas ukupno je registrovano 647 slučajeva zaražavanja.

U kovid ambulanti u Tijabari, u poslednja 24 časa, obavljeno je 318 pregleda, od kojih je svaki četvrti prvi pregled, dok su ostali kontrolni. U dečjoj kovid ambumalnti na Keju pregledana su 104 mališana, od čega je 34 odsto prvi put kod lekara, dok su ostali došli na kontrolu. U pirotskoj OB trenutno je na lečenju 49 osoba, među koima je : iz Pirota 31, Iz Babušnice 11, sa područja Bele Palanke 3, i jedan državljanin Ruske federacije. Od već pomenute dve osobe koje su izgubile bitku sa koronom jedna je iz Pirota, druga iz Beograda.

Od početka imunizacije, na području okruga cepljeno je 36.280, revakcinisano 34.879, treću dozu primilo je 8.767 građana. Juče je dato 34 prvih, 28 druge i 255 trećih doza vakcina protiv kovid 19. Lekari centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom prelaska u katastrofalnu. Ovdašnje srednje škole od sutra organizuju nastavu po prvom modelu, odnosno direktno praćenje časova u učionicama i kabinetima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NIKADA NIJE BILO TEŽE: Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave