CENTAR ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE U KIKINDI: Uz pomoć Ministarstva prošireni kapaciteti

R.Š.

08. 10. 2021. u 19:37

OBELEŽAVAJUĆI jedanaestu godišnjicu rada Centar za stručno usavršavanje u Kikindi promovisao je nove kapacitete.

ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ У КИКИНДИ: Уз помоћ Министарства проширени капацитети

Foto: R.Š.

Potkrovlje zgrade kompletno je renovirano i sada ustanova ima kapacitet za smeštaj u osam osoba, hostelskog tipa. Zatvaranjem terase ustanova je dobila i novu klub salu, pa je ukupan kapacitet zgrade proširen za oko 110 metara kvadratnih novog prostora. U renoviranje zgrada u centru grada, na početku Nemanjine ulice, uloženo je oko 10,3 miliona dinara, a novac je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- I dalje se, pre svega, bavimo obrazovanjem i edukacijama zaposlenih u prosveti, a učesnicima seminara, predavanja, tribina i drugih stručnih skupova, sada možemo da ponudimo i smeštaj. Tu uslugu pružaćemo ne samo njima, već i tržištu – izjavio je direktor Dejan Karanović.

Ustanova ima i konstantnu podršku lokalne samouprave, sa kojom zajedničkim projektima konkuriše za novac iz Pokrajine i Republike.

- Naša finansijska podrška ovoj ustanovi godišnje iznosi od 10 do15 miliona dinara. Osim izdvajanja iz gradskog budžeta, podršku im dajemo i na druge načine, konkurišući za projekte iz drugih izvora finansiranja – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

Cenatr za stručno usavršavanje u Kikindi u petak je prvi prvi obeležio krsnu slavu, svetg Sergija Radonješkog. Ustanova je osnovana pre 11 godina, kao regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i bio je prvi u Vojvodini i jedan od nekoliko u Srbiji. Počeo je da radi odlukom Ministarstva prosvete, a finansijsku podršku pružila je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)