POPUNJENI POSTOJEĆI KOVID KAPACITETI: Leskovačka bolnica otvara još jedno odeljenje za smeštaj zaraženih

I.Mitić

08. 10. 2021. u 14:23

U KOVID delu Opšte bolnice u Leskovcu popunjeni su kapaciteti za smeštaj pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom izazvanom infekcijom virusom korona, pa ova ustanova sada, u glavnoj bolničkoj zgradi, otvara još jedno odeljenje za smeštaj obolelih od kovida.

ПОПУЊЕНИ ПОСТОЈЕЋИ КОВИД КАПАЦИТЕТИ: Лесковачка болница отвара још једно одељење за смештај заражених

Foto: I. M.

Na bolničkom lečenju trenutno je 207 pacijenata, a samo u poslednja tri dana hospitalizovano je 97 ljudi.

Foto: I. M.

 

Foto: I. M.

- Dostigli smo maksimum kapaciteta u odnosu na vrh prethodnog talasa. Za smeštaj kovid pacijenata sada otvaramo i Odeljenje urologije. Na terapiji kiseonikom imamo 155 ljudi, a na respiratoru jednog. Jedan pacijent je upućen u kruševačku Kovid bolnicu, a od ukupnog broja hospitalizovanih 193 su pozitivni na virus – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu i ponovio da je vakcinacija jedini način da se stane na put ovoj bolesti.

Foto: I. M.

Samo u poslednja 24 časa lekari su na bolničko lečenje primili 30 pacijenata, dok je otpušteno 14 ljudi. Među hospitalizovanima je 139 Leskovčana, a sledi Vlasotince sa 33 i Lebane sa 16 pacijenata.

Ni najnoviji podaci o novozaraženima koronom nisu ni malo utešni. U Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu kažu da su dobili 614 rezultata pacijenata koji su uzorkovani na teritoriji Jablaničkog okruga od kojih 174 ima pozitivan nalaz. Od ovog broja u Leskovcu je testirano 374, a pozitivno je 98 osoba. Vlasotince ima 41, Lebane 15, Bojnik 13, Medveđa osam, a malobrojna Crna Trava jednog novoobolelog.

NOVE KORONA ŽRTVE

ZA tri dana u Leskovcu je od posledica zaraze koronom preminulo pet osoba. U poslednja 24 časa borbu sa opakim virusom izgubila su dva nevakcinisana pacijenta, stara 70 odnosno 72 godine, iz Leskovca. U četvrtak je preminuo takođe nevakcinisani pacijent iz Orašja, star 73 godine, dok su u sredu živote izgubile još dve osobe. Osamdesetosmogodišnji pacijent iz Leskovca, koji je primio obe doze vakcine, i nevakcinisana osamdesetdvogodišnja pacijentkinja iz Bojnika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!