POPUNJENI POSTOJEĆI KOVID KAPACITETI: Leskovačka bolnica otvara još jedno odeljenje za smeštaj zaraženih

I.Mitić

08. 10. 2021. u 14:23

U KOVID delu Opšte bolnice u Leskovcu popunjeni su kapaciteti za smeštaj pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom izazvanom infekcijom virusom korona, pa ova ustanova sada, u glavnoj bolničkoj zgradi, otvara još jedno odeljenje za smeštaj obolelih od kovida.

ПОПУЊЕНИ ПОСТОЈЕЋИ КОВИД КАПАЦИТЕТИ: Лесковачка болница отвара још једно одељење за смештај заражених

Foto: I. M.

Na bolničkom lečenju trenutno je 207 pacijenata, a samo u poslednja tri dana hospitalizovano je 97 ljudi.

Foto: I. M.

 

Foto: I. M.

- Dostigli smo maksimum kapaciteta u odnosu na vrh prethodnog talasa. Za smeštaj kovid pacijenata sada otvaramo i Odeljenje urologije. Na terapiji kiseonikom imamo 155 ljudi, a na respiratoru jednog. Jedan pacijent je upućen u kruševačku Kovid bolnicu, a od ukupnog broja hospitalizovanih 193 su pozitivni na virus – kazao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu i ponovio da je vakcinacija jedini način da se stane na put ovoj bolesti.

Foto: I. M.

Samo u poslednja 24 časa lekari su na bolničko lečenje primili 30 pacijenata, dok je otpušteno 14 ljudi. Među hospitalizovanima je 139 Leskovčana, a sledi Vlasotince sa 33 i Lebane sa 16 pacijenata.

Ni najnoviji podaci o novozaraženima koronom nisu ni malo utešni. U Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu kažu da su dobili 614 rezultata pacijenata koji su uzorkovani na teritoriji Jablaničkog okruga od kojih 174 ima pozitivan nalaz. Od ovog broja u Leskovcu je testirano 374, a pozitivno je 98 osoba. Vlasotince ima 41, Lebane 15, Bojnik 13, Medveđa osam, a malobrojna Crna Trava jednog novoobolelog.

NOVE KORONA ŽRTVE

ZA tri dana u Leskovcu je od posledica zaraze koronom preminulo pet osoba. U poslednja 24 časa borbu sa opakim virusom izgubila su dva nevakcinisana pacijenta, stara 70 odnosno 72 godine, iz Leskovca. U četvrtak je preminuo takođe nevakcinisani pacijent iz Orašja, star 73 godine, dok su u sredu živote izgubile još dve osobe. Osamdesetosmogodišnji pacijent iz Leskovca, koji je primio obe doze vakcine, i nevakcinisana osamdesetdvogodišnja pacijentkinja iz Bojnika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju