EPIDEMIJA KORONE U ŠAPCU: U bolnicama više od 160 pacijenata

V.Mitrić

08. 10. 2021. u 13:20

EPIDEMIJSKE brojke u Šapcu su zabrinjavajuće, najviše je novozaraženih od početka epidemije, rečeno nam je u DZ „Dr Draga Ljočić“ u Šapcu.

ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ У ШАПЦУ: У болницама више од 160 пацијената

Foto: A.D.

Broj pozitivnih na koronavirus ovih dana kretao se od 235 do 242. Pozitivnost testova je, kako kažu u ovoj ustanovi, oko 40 odsto. U kovid ambulantu svakog dana na pregled dođe oko 700 Šapčana.

Direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac doktorka Jasmina Stanković ističe da je u jednom danu zabeleženo 787 pregleda!

- Među pregledanim je najviše dece pri Službi dečje zdravstvene zaštite u njihovoj kovid ambulanti, a to su mališani predškolskog i školskog uzrasta, a među odraslima uzrasta od 20 do 30 godina - kaže dr Stanković, ističući da su prisutne sve starosne kategorije, ali da je najviše mladih koji su najmanje vakcinisani.

Pozitivnost testova je početkom septembra bila oko 30 odsto, a sada prelazi i 40 procenata.

- Nas brine to što se klinička slika komplikuje, a krenulo je sa lakom kliničkom slikom – kijavicom, kašljem, povišenom temperaturom, a sada daju i podatak da su izuzetno malaksali, imaju bolove u mišićima i ne mogu da čekaju - priča dr Stanković, objašnjavjući da su zbog toga uveli deljenje brojeva, kao i da su pojačali smene.

I pored toga, nema gužvi na punktu za vakcinaciju.

- Do juna meseca smo dnevno vakcinisali preko 1.000 ljudi, sada je taj broj ispod 100. Najveće interesovanje je za treću dozu, kaže doktorka.

U šabačkoj kovid bolnici je više od 160 pacijenata i više je prijema nego otpusta na dnevnom nivou.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024