LAKŠI PRISTUP RECI: Uređenje leve obale Ibra u centru Kraljeva (FOTO)

G.Ć.

05. 10. 2021. u 11:38

U SKLOPU redovnog održavanja u toku je uređenje gradske plaže na levoj obali Ibra u centru Kraljeva, kao i izgradnja takozvane „rampe“, kako bi se pristup obali i reci olakšao osobama sa invaliditetom, kao i majkama sa malom decom u kolicima.

ЛАКШИ ПРИСТУП РЕЦИ: Уређење леве обале Ибра у центру Краљева (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Kako saznajemo u ovdašnjem Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta, za ovu namenu ukupno je izdvojeno četiri miliona dinara od kojih 1,5 miliona za rampu. Izvođač je preduzeće „Zapadna Morava“, a rok za završetak svih radova je 40 dana.

- Kaže se da je reka veliko bogatstvo kada je imate u gradu, a mi upravo želimo da to bogatstvo koristimo više nego ranije. Novina je svakako rampa koja će biti adekvatnog nagiba i tehničkih karakteristika kao bi se omogućio pristup i našim slabo pokretnim sugrađanima i majkama sa dečjim kolicima - kaže Marica Mijajlović, v.d. direktora JP za uređivanje građevinskog zemljišta.

Foto: G.Šljivić

 

Prema njenim rečima u toku je uređenje i samog korita reke, a sudeći prema dugoročnim meteorološkim prognozama do narednog leta radovi će biti dovoljni i za kasnije lakše održavanje.

Zapratite Nportal na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri