EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MORAVIČKOM OKRUGU: Ponovo crni dan u čačanskoj bolnici – šestoro preminulo od korone

V. I.

04. 10. 2021. u 20:37

U OPŠTOJ bolnici u Čačku, na kovid odeljenjima, hospitalizovan je 171 pacijent.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У МОРАВИЧКОМ ОКРУГУ: Поново црни дан у чачанској болници – шесторо преминуло од короне

Foto: V. Ilić

U respiratornom centru smešteno je 14 obolelih, od toga je pet priključeno na respiratore. Nažalost, šest osoba izgubilo je bitku sa korona virusom.

Protekla 24 časa (presek od ponedeljka u podne) bilo je devet prijema, 16 otpusta i jedan transport za Ivanjicu, za isti vremenski period u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bio je 91 pregled, od čega je 53 prva pregleda.

Od 209 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 72, iz Gornjeg Milanovca od 71 uzorka pozitivnih je 29, iz Lučana od 20 uzoraka pozitivnih je 4 i iz Ivanjice od 62 uzorka pozitivnih je 17. Ukupno 122 pozitivna od 362 uzorka.

Tokom prethodnog dana vakcinisano je 225 osoba, od toga 27 njih primilo je prvu dozu, 31 osoba je revakcinisana, a 167 lica primilo je treću dozu vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni