PRIMLJENO ČAK 25 PACIJENATA: Teška noć za osoblje Kovid bolnice u Leskovcu

I. Mitić

29. 09. 2021. u 16:42

BROJ hospitalizovanih u leskovačkoj Kovid bolnici u periodu manjem od 24 časa povećan je za čak 25 pacijenata, pa je trenutno u ovom gradu na bolničkom lečenju 146 obolelih, dok je jedna osoba transportovana u kruševačku Kovid bolnicu.

ПРИМЉЕНО ЧАК 25 ПАЦИЈЕНАТА: Тешка ноћ за особље Ковид болнице у Лесковцу

Foto: I. Mitić

U leskovačkoj Opštoj bolnici ističu da je iza njih jedna od najtežih noći, a da je prijem 25 novoobolelih u jednom danu rekord od početka epidemije opakog virusa.

- Više od 80 odsto hospitalizovanih, odnosno 120 pacijenata, je na kiseoniku. Radi se o srednje teškim i teškim kliničkim slikama. I dalje širimo kapacitete. Zgrada onkologije je već spremna za nove prijeme, a deo kovid sistema biće i Služba neurologije. Veoma je teško i naporno. Plaćamo cenu izbegavanja vakcinacije – zaključio je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu.

On je dodao da među hospitalizovanima ima i vakcinisanih ljudi, ali da se lečenje takvih pacijenata, sa uglavnom blažom kliničkom slikom, u najvećem broju slučajeva završi dobro, dok je stanje nevakcinih po pravilu komplikovano i veoma teško.

Zaposleni prednjače u strukturi zaraženih. Slede nezaposleni i penzioneri, kojih je u jednakom broju, a potom i učenici. Od početka školske godine u Jablaničkom okrugu bilo je oko 650 đaka kod kojih je zvanično potvrđena infekcija opakim virusom.

Zbog toga je pri leskovačkom Dečijem dispanzeru otvorena posebna kovid ambulanta za prijem školaraca, a broj onih koji se žale na simptome infekcije virusom korona se i dalje ne smanjuje.

I kovid ambulanta u Leskovcu je, prema nezvaničnim informacijama, u utorak zabeležila rekordan broj pregleda. Lekari su primili više od 400 pacijenata, dok je u prijemno-trijažnoj ambulanti u Kovid bolnici urađeno više stotina krvih slika i rendgena pluća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)