PO HITNOM POSTUPKU: Usvojen Plan generalne regulacije Ečke, prodaju zemlju zainteresovanim investitorima

B. GRUJIĆ

21. 09. 2021. u 20:09

NA današnjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina, koja je zbog hitnosti vezane za realizaciju investicija, sazvana u kratkom roku, većinom glasova odbornici su usvojili predlog Odluke o donošenju Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka kod Zrenjanina.

ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ: Усвојен План генералне регулације Ечке, продају земљу заинтересованим инвеститорима

Foto: Grad Zrenjanin

Izglasana je dopuna Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina za 2021. godinu. U ovom programu našla se i parcela površine blizu tri hektara, u Ečki, namenjena mešovitoj gradnji, koja će veoma brzo biti oglašena za prodaju.

- Sredinom sledeće nedelje očekuje se raspisivanje novog oglasa za otuđenje gradskog građevinskog zemljišta, za koje postoji zainteresovan investitor i to je dobro za grad, za njegov razvoj, jer donosi povećanje sredstava u budžetu i mogućnosti za nove investicije - istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

On se zahvalio odbornicima Skupštine grada na zakazivanju sednice po hitnom postupku.

- Najvažnija tačka Skupštine grada odnosila se na usvajanje Plana generalne regulacije naseljenog mesta Ečka, čime smo nastavili praksu donošenja takvih planova za naseljena mesta, uz jasan cilj da identifikujemo trenutno stanje i da omogućimo nove investicione aktivnosti u tim mestima - dodao je Santovac.

On je napomenuo da svako ko je želeo da se upozna sa predlogom plana konkretno za Ečku, mogao je to da učini, jer je do sada tri puta oglašavano, dva puta je predlog plana bio na javnom uvidu po trideset dana, a jednom je bio otvoren petnaest dana. To jasno ukazuje da je svako mogao da dobije željenu informaciju i učestvuje dalje u odlučivanju.

O KINEZIMA NI REČI

BEZ obzira na objave i molbe koje kruže društvenim mrežama, da Skupština ne usvoji plan generalne regulacije Ečke, jer će na pomenutom zemljištu biti izgrađeno nekoliko zgrada namenjenih za stanovanje Kineza, koji rade na izgradnji fabrike Linglong, o tome na sednici Skupštine grada Zrenjanina nije bilo reči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine