ŠABAC: Mala Gospojina bez vašara zbog korone

V. Mitrić

21. 09. 2021. u 15:08

DANAS naša crkva i vernici obeležavaju praznik rođenja Presvete Bogorodice, majke Isusa Hrista, u narodu poznatiji kao Mala Gospojina, navodi u čestitki sugrađanima dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

ШАБАЦ: Мала Госпојина без вашара због короне

Foto: V. Mitrić

Za brojne šabačke porodice to je i druga slava, odnosno preslava koja se obeležava u krugu porodice i prijatelja. Ova lepa tradicija, koju Šapčani brižno čuvaju već decenijama unazad, postala je simbol po kojem je Šabac nadaleko prepoznat.

- Želim da čestitam današnji praznik svima koji preslavljaju - kazao je dr Pajić. - Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na teritoriji grada Šapca, tradicionalne šabačke manifestacije koje upotpunjuju ovaj praznik morale su biti odložene. Svesni situacije, doneli smo odluku koja je u prvi plan stavile zdravlje naših sugrađana. Naša borba sa ovim opakim virusom nastavlja se i u danima i nedeljama koje dolaze. Stoga vas molim da poštujući epidemiološke mere svi zajedno pokažemo odgovornost u danima koji si pred nama i da se vakcinišu oni koji to do sada nisu učinili. Nadam se da ćemo već naredne godine praznik Male Gospojine u Šapcu moći da proslavimo onako kako smo to godinama unazad radili, zajedno sa svojim najmilijima, rodbinom i prijateljima koji će posetiti tradicionalni Šabački vašar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati