DUH SRPSKOG JEDINSTVA: Svetkovina zastavi u čast održana i u Šapcu (FOTO)

V. M.

15. 09. 2021. u 21:11

DAN srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je danas širom Srbije i Republike Srpske, u spomen na 15. septembar 1918. godine, datum koji je označio proboj Solunskog fronta.

ДУХ СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА: Светковина застави у част одржана и у Шапцу (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić istakao je značaj ovog praznika za nacionalno jedinstvo srpskog naroda, naglasivši da se ovaj praznik prvi put zvanično obeležava u Šapcu.

- Mi smo stari evropski narod, koji ne smetajući nikome i ne čineći ništa ni protiv koga, treba da bude svestan svojih zajedničkih korena i da podstiče razmišljanje o boljoj budućnosti svih Srba, ma gde oni živeli. Sigurni smo da je jedinstvo srpskog naroda jedan od najbitnijih preduslova za ostvarenje tih ciljeva. Prethodne generacije Šapčanki i Šapčana ugradile su svoje živote u ideale slobode i jedinstva srpskog naroda. Kao grad smo zbog toga često bili na iskušenjima, ali svest o tome ko smo i za koje vrednosti se borimo, nije nas napuštala. Isticanjem nacionalne zastave Republike Srbije, danas se i mi, Šapčani, dostojanstveno i ponosno pridružujemo obeležavanju ovog praznika. Živelo jedinstvo srpskog naroda! Živela Republika Srbija - rekao je gradonačelnik Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić