SPEKTAKL ZA NAJMLAĐE: U Kraljevu obeležen Dan Sektora za vanredne situacije (FOTO)

G.Ćirović

17. 09. 2021. u 13:56

POVODOM obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva održan je taktičko-tehnički zbor pripadnika ovdašnje vatrogasno-spasilačke jedinice.

СПЕКТАКЛ ЗА НАЈМЛАЂЕ: У Краљеву обележен Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Bila je to prilika da se građani Kraljeva, naročito oni najmlađi, upoznaju sa delom voznog parka i opreme kojima raspolažu i koje pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice koriste u svojim intervencijama, kao i da prisustvuju pokaznoj vežbi, puštanju pene, koja je posebno obradovala okupljene mališane.

- Naš posao je pre svega humanog karaktera, jer sama činjenica da spasavamo nečiji život i imovinu od neprocenjivog je značaja. Biti u službi građana i pomagati ljudima u nevolji je glavni razlog i motiv opredeljenja za ovaj posao - kaže Jelena Maksimović, jedina pripadnica nežnijeg pola u sastavu vatrogasno-spasilačke jedinice u Kraljevu. - U obavljanju zadataka veoma je bitna dobra komunikacija, jer timski rad zahteva da mnogo više vremena provodimo sa kolegama nego sa svojim porodicama. Velika mi je čast što sam deo i ove porodice, vatrogasno-spasilačke jedinice.

BONUS VIDEO - Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega