POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVI VRTIĆ: Ružić poručio da je Loznica primer dobre prakse

V. Mitrić

14. 09. 2021. u 22:35

BRANKO Ružić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, položili su kamen temeljac za izgradnju dečjeg vrtića,koji treba da bude izgrađen za godinu dana, kod Osnovne škole „Kadinjača“ u Lozničkom Polju, koji će moći da primi 270 mališana.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ВРТИЋ: Ружић поручио да је Лозница пример добре праксе

Foto: V. M.

Potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rekao je da je za ovaj veliki posao resor na čijem je on čelu obezbedio 148 miliona dinara, a grad Loznica je uložio u projektno-tehničku dokumentaciju, zemljište i sveukupnu infrastrukturu.

- Ovo pokazuje pravu sinergiju između lokalnih samouprava i Vlade Republike Srbije, a sve na korist onih koji su nosioci suverenosti naše zemlje, a to su naše građanke i građani - rekao je Ružić. - Posebno je važno što se radi o zdanju za decu, koja će ovde boraviti već za 12 meseci. Reč je o objektu površine 1640 kvadratnih metara sa 270 novih mesta, čime ćemo rasteretiti DU „Bambi“ i pomoći mnogim roditeljima, imajući vidu da je danas na listi čekanja 242 mališana u lozničkom kraju.

Ružić je naglasio i da postoji partnerstvo sa Svetskom bankom, „jer iz projekta izgradili smo tri objekta u Žitorađi, Doljevcu i Sremskoj Mitrovici, položena su dva kamena temeljca za dva objekta u Kruševcu i jedan u Loznici, a do kraja godine to nas očekuje u Tutinu, Vladičnom Hanu, Novom Pazaru, Šidu i Prokuplju“.Tako će, kako je rekao, biti još 840 novih mesta. Ružić kaže da je u projekat sa Svetskom bankom uključena Fondacija „Novak Đokić“, “što je velika čast i oni rade adaptaciju na 100 soba širom Srbije“. Tako će kapaciteti za decu biti povećani za 2500 mesta.

Širenjem zdanja u okviru projekta sa Svetskom bankom, napomenuo je Ružić "radi se velikim koracima na profesionalnom usavršavanju vaspitača i vaspitačica, što nije nešto prateće, već upravo ono što je potrebno svima nama da, širenjem kapaciteta i podizanjem kompetencije zaposlenih i radom sa roditelja, pospešivanjem inkluzije obezbedimo da svi mališani širom Srbije imaju imaju i opremu i didaktička sredstva i objekte, koji su u rangu 21 veka".

Govoreći odličnoj saradnji sa lokalnim samoupravama Ružić je naglasio da to posebno važi za Loznicu, na čijem je čelu gradonačelnik Vidoje Petrović,  u šta se mnogo puta uverio, “gde vlada red, rad, disciplina, kriterijumi gde se poštuju procedure“.

- Kad se tako ustroji lokalna administracija, onda ne može da bude problema oko bilo kog projekta - poručio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)