TURIZAM U PRVOM PLANU: Ambasador Egipta posetio Vrnjačku Banju

G. Ć.

14. 09. 2021. u 15:35

INTENZIVNIJA saradnja dve države uticaće na povećanje broja egipatskih turista u Vrnjačkoj Banji, istovremeno će omogućiti promociju banjskih potencijala narodu Egipta uz obostrano predstavljanje kulturnih vrdnosti i tradicija dva naroda, kao i otvoriti vrata zajedničkim ulaganjima u razvoj turizma.

ТУРИЗАМ У ПРВОМ ПЛАНУ: Амбасадор Египта посетио Врњачку Бању

Foto: Opština Vrnjačka Banja

Ovo su, u najkraćem, glavni zaključci sastanka predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića i Amr Alguvejlija, ambasadora Arapske Republike Egipat, koji je prvi put posetio prestonicu srpskog kontinentalnog turizma.

- Diplomatski odnosi Srbije i Egipata, uspostavljeni još pre 113 godina, na zavidnom su nivou, ali bi trebalo zajednički raditi na poboljšanju ekonomskih i kulturnih veza, posebno na nivou lokalnih samouprava. U tom cilju bilo bi lepo i zvanično uspostavljanje saradnje i prijateljstva Vrnjačke Banje i nekog egipatskog grada – rekao je ovom prilikom ambasador Alguvejli.
Složena procedura za dobijanje viza, nedostatak direktnog avio-leta Kairo - Beograd, kao i nedovoljna informisanost egipatskih građana o turističkim potencijalima naše zemlje, najveća su prepreka dolasku većeg broja turista iz Egipta u Srbiju. Njihovo otklanjanje, kako je istaknuto, zadatak je za resorna ministarstva obe države.
- Iniciraćemo pripremu klaster ponuda za Egipat koje će obuhvatiti nekoliko srpskih turističkih centara sa Vrnjačkom Banjom kao vodećom turističkom destinacijom – naglasio je Boban Đurović, prvi čovek vrnjačke opštine, najavljujući novi sastanak u Ambasadi Egipta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)